KEVÄT ON JO OVELLA, TESTAA PARVEKELASIESI TOIMINTA

X Takaisin blogiin

Helmikuu antaa jo merkkejä kohta koittavasta keväästä. Pimeys antaa periksi valon voimalle ja auringon kasvava lämpövaikutus saa meidät pysähtymään lasitetulle parvekkeelle ja terassille. Testaa siis parvekelasien toiminta hyvissä ajoin!

huoltomies jolla on käynnissä parvekelasien huoltaminen

Nyt kannattaa testata omien parveke- tai terassilasien toiminta ja kunto! Käytä kaikki lasit auki ja laita ne takaisin kiinni.

Samalla kannattaa tarkistaa mekanismien, osien ja tiivisteiden kunto silmämääräisesti. Lasituksen ylä- ja alakiskot eivät saa heilua laseja liikuteltaessa.

Mikäli lasit liikkuvat huonosti, rullien ja liukujen voitelu silikonispraylla voi auttaa asiaa. Testaamalla lasituksen liukumekanismin toiminnan varmistat mm. sen, että lasituksesi toimivat siinä vaiheessa, kun on niiden pesemisen aika.

Peseminen onnistuu myös talvikaudella lämpötilan ollessa plussan puolella. Pienessä pakkaskelissä pestessä on hyvä käyttää esim. lasinpesunestettä.

mies parvekkeella jolla on tarkistuksessa parvekelasien toiminta
Parvekelasien toiminta on takuulla kunnossa kevätkaudeksi, kun lasituksen huoltaa ja korjaa ammattilaisen kanssa.

Varmista parvekelasien toiminta ammattilaisen avulla

Mikäli lasiesi toiminta tai kunto arveluttaa, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen. Parvekelasien huoltaminen ja korjaaminen onnistuvat hienosti ympäri vuoden, myös talvella.

Talviaikaan huoltokalentereissa on paremmin tilaa, joten saat parvekelasisi kuntoon varmasti, nopeasti ja joustavasti.

Parvekelasien huollon ammattilaiset osaavat testata ja huoltaa lasisi kokonaisvaltaisesti. Jos epäilet lasiesi toiminnassa olevan jotain vikaa, jonka syytä et osaa tunnistaa, on viisainta ottaa yhteys asiantuntijaan.

huoltomies jolla on parvekelasien toiminta testissä
Asukkaan kannattaa tarkastaa parvekelasien toiminta hyvissä ajoin aukomalla laseja ja liikuttelemalla niitä kiskoillaan.

Kenen vastuulla on parvekelasien kunnossapito ja turvallisuus?

Mikäli osakkeenomistaja on hankkinut ja maksanut lasitukset omatoimisesti, myös kunnossapitovastuu on osakkaalla. Näin on myös silloin, kun hankinnan on tehnyt edellinen osakkeenomistaja. Tässä tapauksessa voit tilata huollon itse suoraan ammattilaiselta.

Kun koko taloyhtiössä on samaan aikaan asennetut parveke- tai terassilasit, on lasien kunnossapito yhtiön (käytännössä yhtiön hallituksen) vastuulla. Vuokratalo- ja kiinteistöosakeyhtiöissä kunnossapitovastuu on aina kiinteistön omistajalla.

Taloyhtiöiden, vuokrataloyhtiöiden ja kiinteistöosakeyhtiöiden kunnossapitovastuulla oleviin lasituksiin kannattaa teettää nyt ammattilaisella tarkastuskierros. Tällöin varmistetaan lasien sujuva ja turvallinen käyttö sesongin alkaessa.

Hyvällä ennakoinnilla vältytään ikäviltä yllätyksiltä, joten lasien kuntoon on järkevää perehtyä juuri nyt. Kun parvekelasien toiminta on varmistettu hyvissä ajoin, on niitä miellyttävää, turvallista ja sujuvaa käyttää keväisen auringonpaisteen saapuessa ja parhaan parveke- ja terassisesongin alkaessa.

Mukavaa kevään odotusta! 

Ilkka Ahonen

Ilkka Ahonen
toimitusjohtaja
Balkonser