Pidä huolta siitä, mitä sinulla jo on

X Takaisin blogiin

Nyt on meneillään ajanjakso, joka ajaa meidät harkitsemaan vanhan korjaamista uuden ostamisen sijaan. Toisaalta tämähän on pelkästään positiivinen asia. Positiivinen sen vuoksi, että luonto kiittää ja rahaa säästyy muihin ehkä tarpeellisempiin menoihin.

Päivittäisessä elämässämme olemme havainneet monen tuotteen yhtäkkiä kallistuneen jopa 10–50 prosenttia. Polttoaine, ruoka, energia, päivittäistavarat, huonekalut ja rakennustarvikkeet maksavat selvästi enemmän. Tämän lisäksi monia tuotteita ovat vaivanneet saatavuusongelmat tai huomattavasti normaalia pidemmät toimitusajat. 

Useiden tuotteiden osalta muutosta ei ole lähiaikoina parempaan näkyvissä. Rahaa siis palaa moneen asiaan paljon enemmän kuin ennen. On erittäin luonnollista, että ajaudumme tällaisena aikana pohtimaan erilaisia säästökohteita niin kotona kuin taloyhtiöissäkin. 

Helppoa säästöä parvekkeella

Minäpä annan tässä yhden helpon säästövinkin: Korjaa ja huollata parvekelasisi!

Parvekelasien päämateriaalit ovat lasi, alumiini ja erilaiset muovijohdannaiset mekanismeissa ja tiivisteissä. Kaikki edellä mainitut raaka-aineet ovat kallistuneet huomattavasti kuluneen vuoden aikana, ja tulevaisuudessa suunta voi jatkua samana.

Lasituksen niin sanottu heikko kohta ovat muovijohdannaiset, eli mekanimisit, liimat ja tiivisteet. Onneksi nämä ovat se halvin ja helpoiten uusittavissa oleva kohta lasituksessa. 

Vanhassa vara parempi

Näemme jatkuvasti tilanteita, joissa vanhat parvekelasit vaihdetaan uusiin aivan turhaan. Korjaamalla ja huoltamalla parvekelasisi säästät jopa tuhansia euroja! 

Lasien huoltaminen ja korjaaminen maksaa yleisesti 250–500 €, kun taas uusi parvekelasitus maksaa 2500–6000+ €. Saat siis yhdellä kymmenesosalla uusien lasien hinnasta toimivat lasit ja 10–15 vuotta lisää elinkaarta laseille. Samalla teet ekoteon pitämällä vanhasta tavarastasi hyvää huolta.

Me alan ammattilaiset korjaamme jatkuvasti yli 30–vuotiaitakin parvekelasituksia kuntoon ja säästämme kassitolkulla asiakkaidemme rahaa. Kumppanimme valmistavat meille varaosia ja tiivisteitä kaikkiin maassamme oleviin ja aiemmin valmistettuihin merkkeihin sekä malleihin. 

Jos mietiskelet, pitäisikö parvekelasistus uusia vai korjata, anna meidän ammattilaisten auttaa sinua tekemään kussakin tilanteessa se fiksuin päätös. 

Mukavin mielin syksyä ja talvea kohden! 🙂

Terveisin 

Ilkka Ahonen

Ilkka

toimitusjohtaja, Balkonser