Oma valinta oli kotimainen DryStep® Termomatto

X Takaisin kokemuksia-sivulle

Pari vuotta sitten omalle pitkälle ja kapealla parvekkeelle halusin 100% kotimaisen termomaton, joka ansaitsee vuorostaan vähän laajemmaltikin huomiota betonisen parvekelattian kylmetessä.

Se on nyt ollut parin talven ajan paikoillaan ja on edelleen kuin uusi. Keväällä nostin sitä pestäkseni parvekkeen lattian, mutta lattiakin oli säilynyt kuivana ja puhtaana maton alla.

Myyntilupauksissa puhuttiin, että voi tepastella vaikka paljain jaloin. Ajatus sukkasillaan talvellakin parvekkeella käynnistä tuntui mukavalta. Lisäksi jotkut vieraista käyvät kyläillessään parvekkeella “haukkaamassa raitista ilmaa” silloin tällöin, ja varauduinkin laittamalla tossurivistön aina parvekkeen oven viereen.

Parvekkeeni on todella kapea, mutta pituutta riittää. Termomatto on metrin levyistä ja parvekkeeni leveys 1,26 m, joten pähkäilin reunoille jääviä tyhjiä kohtia. Soitto myyjälle paljasti, että termomatto kannattaakin asetella poikittain paloista, eikä yhtenä pötkönä kuten matot yleensä. Siihen on kaksi järkevää syytä. Toinen on tietysti tämä että saa sen tasaisesti kaikkialle. Toinen syy – mielestäni vieläkin tärkeämpi – on se, että mikäli joku kohta matosta esimerkiksi likaantuu, voi palan ottaa kätevästi lattialta ja pestä vaikka kylpyhuoneessa tai vaihtaa uuteen tarvittaessa. 7 metrin mattoa olisi vähän hankalampi liikutella.

Termomattorulla tuli kätevästi matkahuollon kautta.

Maton eristepohja on hengittävää erikoissolumuovia, joka ehkäisee tehokkaasti kylmyyttä. Oli olosuhteet mitkä tahansa, niin termomaton umpisolumuovi ei ime itseensä kosteutta ja pitää pinnan lämpimänä.

Parvekkeen syvyys mitattiin ja termomattorullasta leikattiin tarvittava määrä paloja. Laitto paikoilleen ja lattiapäällys oli valmis! Kokonaisaikaa en enää muista, mutta voit vaan kuvitella, miten nopeasti se oli “asennettu”.

Termomatossa on sekin hyvä puoli, että jos parvekkeella on tolppia tms. niin niidenkin paikat saa helposti leikattua mattoveitsellä.

Asentamiseen ei paljoa tarvittu, mattoveitsi ja mitta riitti. Voiko tässä kohtaa edes puhua “asentamisesta”, siksi puhunkin paikoilleen laitosta.

Mielestäni termomaton paikoilleen laitto oli yhtä helppoa kuin minkä tahansa maton lattialle asettaminen.

Termomatto näyttää ja tuntuu hyvältä! Ja todellakin… sillä tepastelee vaikka paljain jaloin – talvisinkin.

-Parvekeblogi