MITÄ HYÖTYÄ ON PARVEKELASIEN HUOLTAMISESTA?

X Takaisin blogiin

Parvekelasituksia on asennettu suomalaiskotien iloksi jo yli 30 vuoden ajan. 2000-luvulla lasitukset on asennettu valtaosaan uusista kerros- ja rivitaloasunnoista jo kiinteistön rakennusvaiheessa. Olemme tottuneet siihen, että nykyään parveke on huoneenomainen tila, jossa vietämme paljon aikaa. Parvekelasien huoltaminen ja sen hyödyt ovat vielä kuitenkin monelle tuntemattomia asioita, joten availen niitä hiukan.

Lasitukset on tehty suojaamaan parveketta ja talon muita rakenteita mm. tuulen ja sateen vaikutuksilta. Suojatut rakenteet kestävät huomattavasti suojaamatonta pidempään ja kustannussäästöt kiinteistön korjauskuluissa ovat todella merkittävät. Lasitukset myös säästävät kylminä kuukausina lämmitysenergiaa.

HUOLTAMINEN ON EKOTEKO

Kun parvekelasituksista pidetään hyvää huolta, ne täyttävät niille asetetut vaatimukset. Huoltamisen ansiosta lasituksen elinkaari jatkuu jopa kolmanneksella, kun käyttövuosia saadaan n. 10-15 lisää. Eli hyvin huollettu parvekelasitus tuottaa kokonaisuudessaan mittavia kustannussäästöjä kiinteistön omistajalle.

Lasien kunnosta huolehtiminen on lisäksi ekologista, koska huollettua tuotetta pystytään käyttämään jopa kaksinkertainen aika huoltamattomaan verrattuna. Käyttäjän tekemän tai teettämän vuosittaisen pesun ja puhdistuksen lisäksi ammattilaisen tekemän perusteellisemman tarkastuksen ja huollon suositeltava väli on 5 vuotta! 

TURVALLISUUTTA JA TYYTYVÄISYYTTÄ

Erittäin merkittävänä hyötynä voimme tietysti pitää turvallisuuden kohentumista ja asukastyytyväisyyttä. Tarkastetut ja huolletut parvekelasit antavat turvallisuuden tunteen asukkaalle, taloyhtiön hallitukselle, isännöitsijälle jne. Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun kiinteistön kunnossapidosta huolehditaan ja lasitukset toimivat moitteettomasti.

Säännölliset parvekelasien tarkastus- ja huoltotoimenpiteet eivät aiheuta kiinteistölle yllättäviä ja harmittavan suuria korjauskustannuksia. Loppujen lopuksi voinemme yhdessä todeta, että parvekelasitusten huolto tuottaa vain hyötyjä ja hyviä asioita :). 

Mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta!

Ilkka Ahonen
toimitusjohtaja
Balkonser